You are here:

Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TEMA Vakfı iş birliğiyle sürdürülen Su Kardeşliği Projesi, su varlıklarının korunması ve suyun verimli kullanımı konusunda çocuklara ve öğretmenlere önemli bilgiler ulaştırmaya devam ediyor. Nisan ayında imzalanan iş birliği protokolüyle Su Verimliliği Seferberliği kapsamında yaygınlaştırılan proje, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında da çalışmalarını sürdürüyor.

Su Verimliliği Seferberliği Çerçevesinde Farkındalık Artıyor

Türkiye, Akdeniz kuşağında yer alması ve hızlı nüfus artışı ile sanayileşmenin etkileri, su varlıklarının korunmasını hayati bir öncelik haline getiriyor. Bu gerçekten yola çıkan Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında Su Verimliliği Seferberliğini başlatarak Türkiye’nin su varlıklarının korunması ve verimli kullanılmasını hedefleyen önemli bir girişime imza attı.

Su Kardeşliği Projesi ile Çocuklar Su Bilinci Ediniyor

Su Kardeşliği Projesi, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri için özel olarak tasarlanan eğitim materyalleri ile suyun yaşam için değerini eğlenceli ve interaktif bir şekilde anlatıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde dünyadaki su varlıkları, su döngüsü, su ekosistemleri, su ayak izi, suyun kullanımı, su tasarrufu ve verimliliği gibi konular işleniyor. Çocuklar, evlerinde ve okullarında suyu koruma konusunda gönüllü olarak katkı sağlamayı öğreniyor. Ayrıca, proje için hazırlanan uygulama rehberi, eğitim sunumu, animasyon film ve çocuk kitabı gibi çeşitli materyaller, çocukların su varlıkları hakkında merakını artırmayı amaçlıyor. Proje 2024 yılı boyunca toplamda 10.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Genel Müdürümüzden Su Kardeşliği Projesi’ne Tam Destek

Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, projenin ulusal su varlıklarının sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunacağını belirterek, “Küresel iklim değişikliğinin su varlıkları üzerindeki etkileri giderek daha fazla hissediliyor. Bu noktada Su Kardeşliği Projesi, gelecek nesillerin su krizleriyle başa çıkabilmesi için önemli bir farkındalık oluşturuyor. Bakanlık olarak suyun verimli kullanılması adına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu ise projenin eğitim ayağının önemine dikkat çekerek, “Su Kardeşliği Projesi ile çocuklarımızı suyun tüm canlıların hayatındaki vazgeçilmez yeri konusunda bilinçlendiriyoruz. Bu tür projelerle, çocukların ailelerine de bu bilinci yaymayı hedefliyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak çevre bilincini artıracak her projede olduğu gibi, bu projede de sorumluluğumuzun farkındayız ve çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise suyun bir kaynak değil, varlık olduğuna vurgu yaparak, “Su Kardeşliği Projesi ile suyun sadece içmek için değil, aynı zamanda yediğimiz, giydiğimiz, satın aldığımız her şeyin üretiminde de gerekli olduğunu anlatmayı amaçlıyoruz. Su Verimliliği Seferberliği kapsamında yürüttüğümüz bu proje ile çocuklara su varlıkları hakkında farkındalık kazandırarak suyun korunmasına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaşın!